Szombathelyi Haladás


Egy gól, két kiállítás - vereség az Óvár ellen


2024.04.21. 21:40
PA

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán 1-0-ra kikapott a Mosonmagyaróvártól.

SZOMBATHELYI HALADÁS–CREDOBUS MOSOMAGYARÓVÁR 0–1 (0–0) Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 768 néző, vezette: Bana.
HALADÁS: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla G. – Erdei., Szakály A. (Horváth A., 73.) - Horváth R. (Csernik, 62.), Rácz  (Katona., 79.), Mohos (Szijjártó, 73.) – Kelemen (Pintér, 62.). Edző: Aleksandar Jovic.
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Végső, Tullner, Deák, Horváth K. (Vukaszovics, 70.) – Radics, Kapornai (Papp Sz., 89.) – Bekker, Szabó B., Csóka D. – Szendeff (Puhtyejev, 72.). Edző: Nagy Ádám
Gólszerző: Radics (51.)
Kiállítva: Erdei (83.), ill. Radics (72.)

2. perc: Rácz elé került a labda, a középpályás 18 méteres, középre tartó lövését Slakta védte.

31. perc: Körbeadogatták a vasiak a tizenhatos előterét, végül Szakály Attila 17 méteres lövése egy védőről Horváth Rajmund elé pattant, a támadó nyolc méterről leadott lövését Slakta hárította.

51. perc: Egy jobb oldali óvári szöglet után Csóka Dominik fejjel megcsúsztatta a labdát, a jobb kapufánál álló Radics pedig két méterről a jobb sarokba lőtt. 0–1

61. perc: Horváth Rajmund került nagy helyzetbe a bal oldalon, lövését azonban a kivetődő Slakta védte.

71. perc: Csernik lógott meg a bal oldalon, a tizenhatos előtt Radics hátulról buktatta – Bana játékvezető kiállította a vendégek gólszerzőjét. A szabadrúgást Szakály lőtte kapura, Slakta azonban védett.

77. perc: Szijjártó balról, 18 méterről lőtt, Slakta bravúrral tolta ki a jobb felső sarokba igyekvő labdát.

83. perc: Erdei rántotta le hátulról Kapornait – sárga lap. Mivel Erdeinek már volt egy sárgája, ezért a játékvezető kiállította a hazaiak középpályását.

Ahogy az várható volt, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, záporoztak is a lövések Slakta kapujára. A tabella alján tanyázó óváriak védekezésre rendezkedtek be, és próbáltak kontrázni. Meglehetősen egyoldalú volt a játék, de a hazaiak hiába jutottak el többször is a vendégkapu előterébe, a lehetőségeik kimaradtak. A félidő hajrájára feljött az Óvár, és két helyzetet is kidolgozott.

A szünet után egy szögletet követően megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A vasiak próbálkoztak, felépítették ugyan támadásaikat, de a befejezés csak nem sikerült nekik. Aztán előbb a vendégektől, majd a hazaiaktól állított ki egy-egy játékost a bíró – az eredmény már nem változott. Meglepetésre 1–0-ra nyert a sereghajtó Mosonmagyaróvár Szombathelyen, így még maradt matematikai esélye a bennmaradás kiharcolásra.

 

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink