Szombathelyi Haladás


Egy pont a Mecsekaljáról


2024.04.28. 20:40
PA

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.

Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1). Pécs, 500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Jakab.

Pécsi MFC: Helesfay – Szekszárdi, Pejovics, Hadaró – Harsányi, Krausz, Terbe (Szeles, 46.), Hudák (Bachesz, 62.), Majnovics – Tóth-Gábor, Rácz Balázs (Szabó M., 62.). Edző: Mátyus János.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Szakály, Jancsó (Zvekanov, 80.) – Horváth R (Bosnjak, 88.), Rácz Barnabás (Beronja, 88.), Mohos (Csernik, 65.)– Katona (Pintér, 80.). Edző: Aleksandar Jovic.

Gólszerzők: Harsányi (19.), illetve Katona (42.).

19. perc: Majnovics bal oldalról belőtt labdáját a hosszún érkező Harsányi átvette, egy cselt csinált befelé és hat méterről, ballal a bal sarokba lőtt (1-0).

38. perc: Rácz Barnabás lőtt jobbról, 19 méterről. A labda Vojnovics lábát érintve csak centikkel suhant el a léc felett

42. perc: Jobb oldali akció végén Mohos adta be a labdát, amibe Hadaró úgy ért bele, hogy Helesfay nem tudta megfogni a labdát, ami Katona István elé pattant, a támadó nyolc méterről, elcsúszva a léc alá bombázott (1-1).

55. perc: Jobb oldali beadás után Rácz Balázs fejelt 11 méterről kapura, Pálfi bravúrral védett.

55. perc: Horváth Rajmund jobb oldali szabadrúgását Jagodics hét méterről a jobb oldalhálóba fejelte.

                        Tóth-Gábor Krisfóf és Ene Cornel csatája Fotó: Kurdi József/PMFC

63. perc: Krausz lövését védte bravúrral Pálfi, a kipattanót Tóth-Gábor lőtte kapura, de Bolla a gólvonalról mentett.

87. perc: Majnovics 12 méteres lövését ezúttal is Bolla fejelte ki a gólvonalról.

A szombathelyi együttesből sérülés miatt Tarján Patrik, Csonka Bonifác nem játszhatott, míg Erdei Carlo piros lapja okán nem léphetett pályára.  A vasiak kispadján a korábban Szombathelyen is dolgozó Mátyus János ült.

A kezdést követően a vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a pécsi térfélen folyt a játék. Aztán a hazaiak is vezettek néhány támadást, de ezekben nem volt gólveszély. Egészen a 19. percig, amikor első komoly akciójukból Harsányi révén megszerezték a vezetést a piros-feketék. Ezt követően mezőnyben folyt a játék, az ivószüneten, a hosszú hazai ápolásokon kívül nem sok minden történt. A hazaiak lassították a játékot, vezetésük birtokában már nem volt annyira sürgős nekik, míg a vendégek csak ritkán tudtak a pécsi kapu elé kerülni. A félidő hajráját aztán megnyomta a vasi együttes és Katona István góljával kiegyenlített.

Szünet után is a tiszta zöldben futballozó vendégek irányították inkább a játékot, a hazaiak a védekezést részesítették inkább előnyben. Aztán egy kontra után Pálfi védett nagyot. Megélénkült a meccs, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. A 88. percben a vendégeknél a másodedző Bosnjak Predrag is beállt. A hazaiak a hajrában veszélyesebben futballoztak, de a jól küzdő vasiak már engedték ki kezükből az egy pontot.

Küzdelmes, változatos, sok helyzetet hozó mérkőzésen igazságos döntetlen született.

További hírek

Megtekintés
Vereség emelt fővel

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában 1-0-ra kikapott a feljutásért küzdő Vasas ellen.
0 0 0 2024.05.14. 10:00
Megtekintés
A Vasas vendégei leszünk

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában hétfőn 20 órakor (Tv: M4 Sport, online: m4sport.hu) a Szombathelyi Haladás a Vasas FC otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.05.11. 23:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink