Szombathelyi Haladás


Öt percnyi rövidzárlat


2017.10.06. 17:30
haladas.hu

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás két góllal kikapott a horvát elsőosztályú Slaven Belupo vendégeként.

SK Slaven Belupo (horvát)–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (2-0). – Koprivnica, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Krizaric. 

Haladás, I. félidő: Gyurján – Tóth D., Wils, Jagodics, Bosnjak – Kovács, Rácz, Martínez, Németh Márió – Ramos, Williams.

II. félidő: Rózsa – Schimmer, Jánvári, Devecseri, Németh Milán – Tóth D., Mészáros, Halmosi – Martínez, Petró – Grumics. Edző: Pacsi Bálint.

A vasiaknál nem lépett pályára a két próbajátékos, a brazil Davi Ramos és az ukrán Bokashvili. Előbbi megsérült edzésen, utóbbira pedig nem tart igényt a szakmai stáb.

A tízcsapatos horvát elsőosztály ötödik helyén álló hazaiak kezdtek jobban, a 2. percben egy 17 méteres lövésből, majd az 5, percben egy bal oldali beadás után találtak a hálóba (2-0). A 20. perctől átvették az irányítás a vasiak, helyzeteket dolgoztak ki.  A folytatásban a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az utolsó percben szépíthetett volna a Haladás, ám Medgyes bal oldali beadását Ramos öt méterről a kapu mellé fejelte. 

Szünet után a szombathelyiek futballoztak enyhe mezőnyfölényben, több formás támadást is vezettek, ám csak kisebb helyzeteket sikerült kialakítaniuk. Az 56. percben Halmosi kapott labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, éles szögből leadott lövését azonban védte a kapus. Három perc elteltével Martínez bal oldali szögletét a hosszún érkező Schimmer a kapu mellé bólintotta. A 69. percben Németh Milán labdájával Grumics lépett meg, de gyenge lövését védte a horvát kapus. A 90. percben az egyik horvát védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ám a bíró büntető helyett továbbot intett.

Pacsi Bálint: – Öt perc rövidzárlat után kijöttünk a szorításból, szép támadásokat vezettünk. A második félidőre teljes sort cseréltem, ezután nagyobb koncentrációval játszottunk, és amikor földön tartottuk a labdát, tetszetősen futballoztunk. A párharcokat viszont az ellenfél játékosai nyerték.

További hírek

Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00
Megtekintés
Háromgólos siker

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 3-0-ra verte a Vasvárt.
0 0 0 2024.03.25. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink