Szombathelyi Haladás


Nem csak a lendület viszi a csapatot


2017.12.04. 23:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapitánya, Halmosi Péter szerint Michal Hipp szakmailag remekül felkészült tréner.

Úgy fest, a szlovák tréner, Michal Hipp érkeztével megindult felfelé a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Noha a korábbi szlovák szövetségi kapitány bemutatkozó mérkőzése nem sikerült – Balmaz-újváros 1-2 – azt követően a vasiak 2-1-re legyőzték az FTC-t, szombaton pedig 3-1-re nyertek a Puskás Akadémia otthonában. A Haladás rutinos csapatkapitánya, Halmosi Péter amondó: nem csak az „új seprű jól seper” alapigazság miatt gyűjtött utóbbi két találkozóján hat pontot a zöld-fehér csapat.

- Az edzésmódszerekben nincsenek nagy különbségek, bár azt hozzá kell tennem: a keddi tréningek nagyon kemények – mondta a szombathelyiek csapatkapitánya. – Szóval nem az edzésmunkában rejlik a titok, sokkal inkább abban, hogy Hippnek van egy elképzelése, egy játékrendszere, amit meg akar valósítani. Ebből pedig nem enged. Ezért pedig a játékosoktól se többet se kevesebbet nem vár el, csak annyit, amennyit kér tőlük. Szakmailag nagyon jó, komoly tudású edzőnek tartom, akinek emellett nagyon jó egyénisége, komoly karaktere van. Olyan, amit anno külföldön megszoktam, ami kint teljesen normális, idehaza viszont nem minden edzőre jellemző. Ez a siker egyik összetevője. A másik, hogy az utóbbi két mérkőzésen csak olyan futballisták kaptak szerepet, akik legalább 100 elsőosztályú találkozón szerepeltek. Közülük néhányan korábban ritkán kaptak lehetőséget. S teljesen mindegy, hány éves az illető, lényeg, hogy volt meccsrutinja. Jelenlegi szituációnkban ugyanis elkerülhetetlen, hogy olyanok futballozzanak, akiknek van rutinjuk, tapasztalatuk.

               Halmosi Péterék az utóbbi két meccsen győzelmet ünnepelhettek szurkolóikkal. Fotó: Németh Szabolcs

Halmosi Péter pont ilyen. Kérdés, mennyire támaszkodik rá az új stáb a pályán, s a pályán kívül?

– Véleményem mindig volt, s van is, úgy gondolom, csapatkapitányként el is mondhatom – folytatta a korábbi 35-szörös válogatott labdarúgó. – Hipp meghallgatja a véleményemet, de mivel én vagyok a játékos, ő az edző, a döntés mindig az övé. Emellett a pályán is számol velem, az utóbbi három mérkőzést végigjátszottam, Felcsúton pedig Bosnjak Predrag sérülése után balhátvédként is számított rám. Nincsenek nyelvi akadályok sem, hiszen a stáb tagjai beszélnek magyarul, ő pedig gyakorlatilag mindent megért, de megszólalni egyelőre még nem igazán mer magyarul. Noha egy edzőváltás általában feldobja a csapatokat, itt ennél többről van szó. Nem csak a lendület visz bennünk, nem csak az, hogy valamennyien bizonyítani akarunk neki. Itt ennél jóval többről van szó.

A Haladás 17 pontjával a 11. helyen áll a tabellán, egy pozícióval a már bentmaradó helyet jelentő 10., 18 pontos Balmazújváros, és kettővel a 20 pontos Puskás Akadémia mögött.

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink