Szombathelyi Haladás


Remekül helytálltak a lányok


2021.04.16. 19:30
PA

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 18. fordulójában a Haladás Sportkomplexumban rendezett mérkőzésen a több játékosát is nélkülöző Haladás-Viktória gólnélküli döntetlent játszott a Győrrel.

Haladás-Viktória FC–ETO FC Győr 0-0. – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapus női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi, Balogh, Horti, Hajba – Kovács V., Németh M., Csizmadia (Urbán, 87.),Varga B. – Szil, Herczeg. Edző: Székely Tibor.

ETO FC Győr: Szőcs – Feketívziová (Gaál, 53.), Fél P., Tillinger, Sali – Fél A., Vida, Kovács L., Öreg – Nagy F., Süle – Edző: Menczeles Iván.

A szombathelyieknél a régóta sérült trió – Gődér Brigitta, Harsányi Andrea, Jánosi Ninetta – mellé újabb három játékos csatlakozott. Betegség miatt Németh Adél, Németh Zsófia és Fördős Beatrix sem léphett pályára, így Székely Tibor hat kezdőjátékosát nélkülözte a győriek ellen.

A 4. percben Fél Patrícia szánta el magát lövésre, ám Bíró magabiztosnak bizonyult. A fiatalokkal felálló Viktória nem ijedt meg, a 10. percben Csizmadia lövése nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot. Lövés itt, lövés ott, lüktetett a játék az első negyedórában, a tét nem nyomta agyon a lányokat egyik oldalon sem. Ezek után egy kicsit visszavettek acsapatok. A 33. percben Kovács Laura 22 méteres szabadrúgása a felső kapufán csattant. Ebben a periódusban a vendégek voltak a veszélyesebbek, lövéseik azonban nem találtak kaput. Többet birtokolták a labdát, a szombathelyieknek az építkezésre nem maradt energiájuk. A félidő zárásaként Süle kavargatott a tizenhatoson belül, három védőt is becsapott, de lövése fölé szállt.

                            Herczeg Andrea zúgó kapufát lőtt Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Szünet után is folytatódott a változatos játék, teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. A félidő derekán a vasiak szerezhettek volna gólt, de tizenegyespontnál ide-oda pattogó labda végül Szőcs zsákmány lett. Majd a vendégek kerültek fölénybe, ekkor a szombathelyiek a stabil védekezésből indított kontráikkal operáltak – és a támadóharmadban több veszélyes akciót is végigvittek. A 80. percben Varga került nagy helyzetbe, de 11 méterről fölé lőtt. Két perc múlva Herczeg balról, éles szögből, 15 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécről vágódott ki, majd a másik oldalon Vida 24 méteres szabadrúgása jött ki a felső lécről.

Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink