Szombathelyi Haladás


Jönnek a riválisok


2022.01.06. 14:10
PA

A Szombathelyi Haladás támadó középpályása, Doktorics Áron élvezi, ha futballozhat.

Doktorics Áron aktívan töltötte a téli pihenőjét. Csapatunk 20 éves támadó középpályása – Kiss Bence társaságában – részt vett a hagyományos Szilveszter Kupa teremlabdarúgó-tornán, ahol együttesükkel, az M-Flex gárdájával, megnyerték kategóriájukat.

- Egyszerű a magyarázat: Nagyon szeretek focizni, így már a korábbi években is részt vettem teremtornákon és most is örömmel jöttem a Szilveszter Kupára – mondta Doktorics Áron. – Múlt héten egyébként megkaptuk a szakmai stábtól az egyéni futó és erősítőprogramot, úgyhogy pont jól jött mellé ez a teremtorna. Minden olyan versenyt, bajnokságot meg akarok nyerni, ahol elindulok, így voltam a tornával is. Jó csapatunk volt, örülök, hogy az élen végeztünk. Amúgyis családias a Szilveszter Kupa légköre és bár volt egy-két keményebb belemenés is, egy pillanatig sem éreztem, hogy bármelyik ellenfelünk utazott volna ránk azért, mert mondjuk ismertebb játékosok vagyunk. Ahogy mi is mindenkinek megadtuk a tiszteletet, másoktól is megkaptuk ugyanezt.

- Mennyire volt nehéz újrakezdeni az edzéseket?

- Az eleje fizikálisan mindig nehéz - van mit kipihenni itthon - de egy-két nap után felvesszük a ritmust. Ilyenkor természetes az izomláz, ráadásul a labdás edzések mellett konditeremben is dolgozunk – de profi játékosok vagyunk, ez a dolgunk. A szakmai stáb jó edzésmunkát végeztet velünk és amúgy sem nyúlik hosszúra a felkészülés, hiszen jönnek majd az edzőmeccsek, hó végén pedig már bajnokit játszunk.

- Hogy állsz a külföldi edzőtáborokkal? Idén Umagba utazik a csapat.

- Mindig hasznosak ezek a napok, hiszen egyrészt kizökkenünk a megszokott közegből és több erős, külföldi csapattal is összecsapunk. Mindenképpen pozitív, hogy elutazhatunk Horvátországba.

                                                             Doktorics Áron ősszel 16 bajnokin szerepelt

- Bár még alakulnak a csapatok keretei is, mégis - hová várod a Halit a bajnokság végén?

- Ha megnézzük az együttesek kereteinek összetételét, anyagi feltételeit, akkor találunk olyanokat, akik előttünk járnak. Úgy gondolom, az első négy hely valamelyike reális lehet, de ha szerencsénk is van, akkor el tudjuk tüntetni a különbséget és első két hely is összejöhet. Sokat számít, hogy jelenlegi riválisaink, azaz a DVTK, a Vasas és a Kecskemét is hozzánk jönnek tavasszal. Ősszel ugyanis túlnyomórészt jól szerepeltünk hazai pályán, idegenben viszont nekünk is nehezebb dolgunk volt – most majd nekik lesz nehéz küldetés Szombathelyről pontot elvinni. 

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink