Szombathelyi Haladás


"NB I-es Haladásban akarom befejezni profi karrieremet"


2022.02.10. 19:30
PA

A Szombathelyi Haladás több poszton is bevethető, bal oldali védője, Bosjnak Predragak első osztályú tervei vannak.

Csapatunk alapembere, a korábbi egyszeres magyar válogatott Bosnjak Predrag nem "mai" gyerek, 36 éves, de küzdeni- és győzniakarása, lelkesedése no és persze játéktudása sok fiatal futballista előtt példakép lehet. Akik ismerik, tudják, nem csak a bajnokikon, az edzéseken az egymás közötti játékban is gyűlöl veszíteni. A 2021/22-es szezonból eddig lejátszott 22 bajnokiból 20 alkalommal volt kezdő - csupán sérülés miatt hiányzott.

- Az első fordulóbeli, győri győzelem több okból is fontos volt - mondta Bosnjak. - Egyrészt egyáltalán nem mindegy, hogy egy csapat hogy kezdi a bajnokságot, másrészt 26 éve nem nyert a Hali Győrött - éppen itt volt az ideje. Sajnos aztán a Nyíregyháza elleni meccs nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A foci ilyen, ha kihagyod a helyzeteidet, akkor megbüntet. Pedig gyorsan vezetést szereztünk, utána ziccerünk volt, de kimaradt - a vendégek pedig fordítottak. De milyen gólokkal! A második különösen peches volt, egy lepattanó labda után elaludtunk a kapunk előtt és rosszul is helyezkedtünk. Pályafutásom során nem sok ilyen gólt kaptam, miként az első góljuk is szerencsés találat volt. Pedig előtte a mester elmondta, mire számíthatunk a vendégektől, mégsem sikerült elkerülnünk a gólokat. A Nyíregyháza kidolgozott akcióból nem is veszélyeztette a kapunkat, mi pedig az előbb említett ziccer mellett tizenegyest is hibáztunk. Mindenesetre az a benyomásom, hogy a hozzánk érkező csapatok respektálnak minket, éppen ezért kettőzött erővel játszanak ellenünk - azt is mondhatnám, hogy mostanság nagy szó a Halit legyőzni. Abban biztos vagyok, hogy mindannyian tanultunk a Nyíregyháza ellen elkövetett hibákból - valamennyiünktől több kell Békéscsabán. És az is fontos, hogy hiába vannak egyébként értékelendő, nagy álmaik a fiataloknak, először itt, a Haladásban kell bizonyítaniuk, itt kell mindent megtenniük azért, hogy nagy játékossá váljanak. Mindenesetre jómagam egy NB I.-es Haladásban akarom befejezni profi karrieremet!

                            Bosnjak sem tudta győzelemre vezetni csapatát a Nyíregyháza ellen

Vasárnap Békéscsabán szerepel csapatunk - a fiúk minden meccsen nyerni akarnak, de a hétfői vereség után különösen fontos lenne a három pont megszerzése.

- Nincs nyomás rajtunk, vagy ha van is, az pozitív töltetű - folytatta Bosnjak. - Ha mondjuk egy szülő nem tud a gyermekének megvenni valamit, mert nincs rá pénze - na az a valódi nyomás. Nem pedig az, hogy nyernünk kell vasárnap. Fontos mérkőzés vár ránk, nem lesz egyszerű dolgunk, a Békéscsaba egyáltalán nem rossz csapat. Ezért is szép a futball, a hétfői vereség utén vasárnap már javíthatunk. Tizenhat forduló van még hátra a bajnokságból, sok meccs vár ránk. Van egy tervünk, egy célunk, ami hiszem, hogy május 22-én, az utolsó forduló után valóra válik. Bízok a csapatban!

 

 

 

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink