Szombathelyi Haladás


Vasárnap a Viharsarokban


2022.02.12. 14:30
PA

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában csapatunk vasárnap 14 órai kezdettel a Békéscsaba 1912 Előre otthonában lép pályára.

A lila-fehérek a tavaszi nyitányon odahaza 4-1-re verték a Dorogot, ám a következő, legutóbbi körben 2-1-re kikaptak a sereghajtó Tiszakécske vendégeként. A szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntőben pedig meglepetésre 3-1-re legyőzték az NB I.-es Gyirmótot. Az ősszel Preisingert Sándor a kispadon váltó Schindler Szabolccsal stabilabbá, eredményesebbé vált a viharsarkiak futballja. A Békéscsaba jelenleg 24 ponttal a 13. helyen áll a tabellán. Érdekesség, hogy a Békés megyeiek több gólt szereztek (31), mint a Haladás, viszont több mint kétszer annyit (35) kaptak. A Békéscsabában érdemes odafigyelni a 11 találatnál járó, az NB II.-es góllövőlista negyedik helyén álló 33 éves támadóra, Lukács Raymondra. Rajta kívül megjárta az élvonalat például Nagy Sándor, Pantovic Nikola, Varga Szabolcs is. Mindenesetre az NB II.-es mérlegünk kifejezetten jó a Békéscsaba ellen: a másodosztályban eddig lejátszott hét bajnokinkon hat Hali-győzelem mellett egy döntetlen született.

A Haladás 2-0-s győri győzelemmel indította a szezont, majd a Haladás Sportkomplexumban peches, 2-1-es vereséget szenvedett a Nyíregyházától. A zöld-fehérek 40 ponttal a negyedik helyen állnak a tabellán. Ősszel a Hali Németh Milán, Horváth Rajmund és Monori Norbert góljával sima, 3-1-es győzelmet aratott a Békéscsaba ellen.

Németh Szabolccsal a csütörtöki edzés után beszélgettünk

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink