Szombathelyi Haladás


Győzelmet szalasztottunk el


2022.02.13. 16:10
Pum András

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában a Szombathelyi Haladás hajtós meccsen 1-1-es döntetlent játszott a Békéscsaba vendégeként.

Békéscsaba 1912 Előre–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0). Békéscsaba, 580 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Radványi.
Békéscsaba: Czinanó – Puskás, Farkas M., Bora, Bor – Horváth P. (Váradi, 46.), Sipos, Király (Gránicz, 75.), Varga Sz. (Paudits, 67.) – Lukács (Ilyés, 80.), Pantovics (Máris, 80.). Edző: Schindler Szabolcs.
Haladás: Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Szekér (Horváth R., 84.), Doktorics (Devecseri, 46.) – Lencse, Tóth Milán (Tóth-Gábor, 46.). Edző: Németh Szabolcs.
5. perc: Németh Milán hosszú indításával Kiss Bence lépett ki, de védője szorításában 15 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.
14. perc: Pantovics bal oldali szögletét Lukács négy méterről a bal sarokba fejelte (1-0).
25. perc: Lencse 24 méteres szabadrúgása kerülte el a bal felső sarkot.
47. perc: Egy szöglet után Kiss Bence 19 méterről lőtt fölé.
54. perc: Tóth-Gábor jobb oldali beadását Guzmics 11 méterről kapura lőtte, a bevetődő Boráról Lencséhez pattant a labda, a csatár három méterről a jobb sarokba továbbított (1-1).
71. perc: Holdampf jobb oldali beadását Tóth-Gábor 17 méterről a bal kapufára lőtte.
77. perc: Tóth-Gábor jobbról leadott lövésére a hosszún Lencse érkezett, de Farkas becsúszott, így a támadó egy méterről nem tudta a kapuba gyötörni a labdát.
82. perc: Farkas rúgta fel Bosnjakot a középpályán – sárga lap. Mivel volt már egy sárgája a hazai védőnek, Radványi kiállította a  játékost.
91. perc: Lencse került helyzetbe, de nem találta el a labdát, majd Horváth Rajmund hat méterről a jobb felső sarok mellé bombázott.

         A betegségből visszatért Holdampf Gergő jól futballozott. Fotó: Békés Megyei Hírlap/Imre György

A Haladásban Csilus Tamás és Tóth Máté sérülés miatt nem játszhatott, míg Délczeg Gergely műtét utáni rehabilitációját tölti. A kezdőben kapott helyet Holdampf Gergő, a középpályás a  legutóbbi, Nyíregyháza elleni bajnokit betegség miatt kihagyta.
Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, az első komoly helyzet a Haladás előtt adódott, de a vezetést – egy védelmi kihagyást követően – a Békéscsaba szerezte meg. A gól után a vasiak aktívabbá váltak, mezőnyfölényt harcoltak ki. Felépítették támadásaikat, de a tizenhatoshoz érve rendre rossz döntéseket hoztak. A hazaiak kontrákkal próbálkoztak, változatos volt a meccs. A szombathelyiek támadójátékából hiányzott az átütőerő, a békési védelem könnyedén hárította a próbálkozásokat. Az első félidő jó iramot, de sok hibával tarkított játékot hozott. A szünetben Németh Szabolcs kettőt is cserélt, Devecserit és Tóth-Gábort is pályára küldte. 

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a szombathelyi csapat és hamarosan egyenlített is. Egykapuzott a vendéggárda, a játék szinte kizárólag a csabai térfélen folyt. Jöttek is sorban a vasi helyzetek, de mind kimaradtak. A hajrában Farkas kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak a hazaiak, de a Haladás játékosai mindent megtettek, de nem tudták begyötörni a győztes találatot.
Az első félidőben gyengébben, szünet után viszont sokkal jobban futballozott csapatunk, amely a játék képe és a helyzetek alapján győzelmet érdemelt volna.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink