Szombathelyi Haladás


Helytálltak a fiatalok


2022.02.14. 10:00
haladas.hu

Idei első felkészülési-mérkőzésén a fiatalokkal felálló Haladás-Viktória FC 3-1-re kikapott a szlovén első osztályú ZNK Radomljétől.

ZNK Radomlje-Haladás-Viktória FC 3-1 (3-0). Radomlje, műfüves pálya, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória: Bíró - Szalay, Szabó L., Urbán V., Pintér - Németh M., Németh Zs., Herczeg - Vladulescu, Nagy V., Kiss-Lantos. Csereként pályára lépett: Németh N., Mesterházy, Simon, Szabó F., Csejtey, Balogh S. Edző: Székely Tibor.

A szombathelyi csapatban sérülés illetve betegség miatt Balogh, Németh A., Gődér, Horti, Kovács V., Koprena, Sweatman, Szil sem lépett pályára. A mérkőzés elején a hatcsapatos szlovén első osztály harmadik helyén álló hazaiak lerohanták a sok fiatalt felvonultató vendégeket és hamar, negyedóra alatt háromgólos előnyre tettek szert. Az igazsághoz tartozik, hogy a szlovénok elsősorban egyéni hibákból szerezték góljaikat. A folytatásban kiegyenlített volt a meccs, sőt, Vladulescu révén a vendégek a felső kapufát találták telibe.

Szünet után nem csak egyenrangú ellenfél volt a Haladás-Viktória, hanem jobban is futballozott a Radomljénél. A 65. percben Kiss-Lantos bal oldali beadását Urbán Viktória fejelte a kapuba (3-1). A vasiak jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

A vasiak nyolc újoncot is avattak a meccsen. Mesterházy Ivett, Szabó Fanni, Csejtey Emília korábban az U17-es, Szalay Julianna, Szabó Liliána, Németh Natasa, Balogh Sára pedig az U19-es együttesben szerepelt. A DVSC U19-ből érkezett Pintér Petrának is ez volt az első meccse a Haladás-Viktóriában.

Székely Tibor: - Három együttesből, az U17-ből, az U19-ből és a felnőttcsapatból állítottam össze a mai keretet, de ez tudatos is volt, kíváncsi voltam a fiatalok teljesítményére. Jól játszottak a lányok, úgyhogy a jövőben is lehetőséget kapnak a felnőttgárda edzésein és a felkészülési-mérkőzéseken is szerephez jutnak. Hasznos mérkőzést vívtunk.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink