Szombathelyi Haladás


A gólkirály betalált


2022.02.28. 15:00
PA

A mieink 20 éves támadója, Tóth Milán gólt szerzett Szegeden (1-1), majd a hajrában ziccert rontott.

Tóth Milán nyerőember lehetett volna a vasárnapi, szegedi bajnokin. A csatár vezetést szerzett csapatunknak, majd a 87. percben óriási helyzetben hibázott. Azonban Tóthot így sem érheti különösebb kritika, hiszen nyolc találatával csapatunk legeredményesebb futballistája, házi gólkirálya.  

- Az első félidőben nagyon ránkjöttek a szegediek, pedig nem az volt a tervünk, hogy magunkra húzzuk őket - mondta Tóth Milán. - Szerencsére így is mi szereztük meg a vezetést. A gólom? Stieber András szépen bevitte a labdát a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre adott, Szijjártó Ármin sarokkal elém tette, én pedig ballal ellőttem. Arra figyeltem, hogy az előttem bevetődő védők lábai alatt elrúgjam, végül az egyik szegedin jól pattant meg és vágódott a hálóba a labda. A szünetben Németh Szabolcs arra hívta fel a figyelmünket, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a védekezésre és, hogy a második félidő első 15-20 percén sok fog múlni. Így is történt, szerintem tökéletesen védekeztünk, sajnos azonban így is kiegyenlítettek a hazaiak. Mondhatom: ismét egy pontrúgás után. Az utóbbi időben ugyanis valamiért nagyon sok pontrúgás után kaptunk buta gólokat - most egy felesleges büntető miatt egyenlítettek a hazaiak. A folytatásban is jól tartottuk magunkat, tudtuk, hogy a szegediek jönni fognak, viszont mivel mi is nyerni akartunk, bíztunk a kontráinkban. Sajnos a 87. percben ziccert hibáztam. Az igazsághoz tartozik, hogy a támadásnál 80 métert sprinteltem, úgyhogy örültem, hogy egyáltalán felértem a kapu elé. Miután Lencsétől megkaptam a labdát, az volt a tervem, hogy magasan, erőből visszalövöm a kapus helyére - sajnos még éppen bele tudott kapni a lövésbe Molnár. A lefújás után beszéltem a hazaiak kapusával, aki megerősítette, beleért a lövésembe.  Az 1-1 nem rossz eredmény, viszont mivel sokáig mi vezettünk, helyzeteink voltak, kapufát lőttünk, nos így azt mondom: több volt számunkra a meccsben. Nagyon jó mérkőzést vívtunk, de maradt bennem hiányérzet. Még úgy is, hogy tudom, Szegedre nem győzni járnak a csapatok.

- A III. kerületi TVE elleni meccshez képest sokat javult a csapat játéka - te hogy láttad?

- Szerintem is. Védekezésben sokkal szervezettebbek voltunk, jobban összpontosítottunk, támadásban pedig nem kapkodtunk annyira. Ráadásul a fiatalok, mint Mario Lucas Simut, Tarján Patrik, Szijjártó Ármin nagyon jól megoldották feladatukat, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

- Vasárnap a Dorogot fogadjuk. Az idegenbeli meccsen 2-0-ra nyertünk, az első gólt te szerezted. Most mire számítasz?

- Győzelemre! Tavasszal mindkét hazai mérkőzésünket elveszítettük, mindent megteszünk, hogy ezúttal szurkolóinkat győzelemmel örvendeztessük meg. 

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink