Szombathelyi Haladás


Női csapatunk legyőzte a szlovén éllovast!


2022.03.07. 19:00
PA

Női felkészülési-labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC 3-2-re verte a szlovén első osztály első helyezettjét, a ZNK Pomurje csapatát.

Haladás-Viktória FC–ZNK Pomurje (szlovén) 3-2 (2-0). Szombathely, Illés Akadémia, műfű, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória: Kollár – Koprena, Urbán V., Gődér, Kovács V. – Sweatman (Szabó L., 75.), Szil, Herczeg (Németh M., 75.) – Feketevíziová (Pintér, 80.), Nagy V., Vladulescu (Kiss-Lantos, 80.). Edző: Székely Tibor.

A szombathelyi együttesben Bíró Barbara fogműtét, Balogh Henrietta betegség miatt nem lépett pályára, Horti Bogi rehabilitációját tölti,. míg Németh Adél és Németh Zsófia pedig az U19-es csapat bajnokiján kapott szerepet.

Nehéz feladat várt a hazaiakra, ugyanis a sokszoros bajnok, Bajnokok Ligája résztvevő, a szlovén első osztályt jelenlet is vezető ZNK Pomurje kemény ellenfélnek ígérkezett. Ennek ellenére a szombathelyiek remek első félidőt produkáltak. Mezőnyfölényben futballoztak, rendre megnyerték a párharcokat, uralták a meccset. A tizedik percben egy szép akció végén megszerezték a vezetést: Feketvízová 15 méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a felső kapufáról vágódott a hálóba (1-0). Támadásban maradtak a hazaiak, a 29. percben növelték előnyüket. Szép támadás futott a pályán, melynek végén Vladulescu bal oldali beadását Nagy Vanessza 13 méterről a hálóba vágta (2-0). A félidőből hátralévő időben is a vasiak domináltak.

                           Vladulescu gólpasszt adott és gólt lőtt. Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Szünet után sem változott a játék képe, a hazaiak futballoztak jobban. A 66. percben ismét egy szép támadás futott a pályán. Az akció befejezéseként Vladulescu kapásból, balról a hosszú, bal sarokba bombázott (3-0). A sorozatos cserék után aztán kiegyenlítettebb lett a játék, a vendégek is magukra találtak. A 80.percben egy kipattanó labdát váltottak gólra a szlovénok, majd a 90. percben egy átlövéssel beállították a végeredmény (3-2).

A Haladás-Viktória FC bő egy órán keresztül kézben tartotta a mérkőzést, jól futballozott, összességében teljesen megérdemelten győzte le a jó erőkből álló szlovén listavezetőt.

Székely Tibor: – Egy jó csapat ellen játszottunk. Tetszett, hogy bátran kezdeményeztünk, szép akciókat vezettünk, szép gólokat szereztünk, jók voltak az átmenetek. A támadások felépítésében van még hiányérzetem, a széleket jobban kellene kihasználnunk. De jó úton haladunk, örülök a győzelemnek

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink