Szombathelyi Haladás


Betegségek után a kezdőben


2022.03.23. 19:30
PA

A Szombathelyi Haladás védője, Csató Martin a Szentlőrinc elleni bajnokin volt tétmeccsen először a kezdőtizenegy tagja.

A télen igazolt Csató Martin még korábban, az őszi szezonban sérülés miatt nem futballozhatott, csapatunkban pedig betegségek hátráltatták felkészülését. A védő aztán a III. kerület ellen csereként már pályára lépett, a Szentlőrinc ellen pedig kezdőként futballozott. A 27 éves futballista nem okozott csalódást, jól megoldotta feladatát. 

- Miután hazaértünk az umagi edzőtáborból, lebetegedtem két hétre, pedig a nyitányon az ETO ellen valószínűleg játszottam volna - mondta Csató Martin. - Aztán miután rendbejöttem, ismét edzettem, kezdtem magam utolérni, erre megint lebetegedtem két hétre - pedig Szegeden ismét szerepet kaptam volna. Ilyen az én formám...A legutóbbi, Szentlőrinc elleni bajnoki előtt ötöt tudtam edzeni és Guzmics Richárd sajnálatos sérülése miatt a kezdőben kaptam helyet. Ezt megelőzően tíz hónapja, még a Csákvár színeiben a tavaly tavaszi bajnokság utolsó fordulójában szerepeltem kezdőként - nem ma volt. Ilyen hosszú kihagyás után az ember nem tudja mire képes, de úgy álltam a meccshez, hogy a biztosat hozzam, azaz a védekezés legyen rendben és bármennyire is szeretek bekapcsolódni a támadásokba, a Szentlőrinc ellen nem ez volt az elsődleges. Úgy érzem nem volt gond a csapat védekezésével, a vendégeknek nem volt komoly helyzetük, a góljukat pontrúgásból szerezték.Tipikus egygólos meccs volt ez, de ha már valóban egyetlen gól döntött, azt mi érdemeltük volna. Nekünk azért voltak helyzeteink. Az első félidőben a vendégek nyíltabban futballoztak, a másodikban viszont azt játszották, ami jobban jellemző rájuk: kilenc emberrel védekeztek és ebből próbáltak kontrázni. Ami még a saját játékomat illeti, a hosszú kihagyás ellenére a hétközi, kemény edzéseknek köszönhetően végig bírtam szuflával a meccset.

                                                                 Csató az ellenfél kapuja előtt is feltűnt

- Mi az oka, hogy tavasszal hazai pályán ennyire nem megy?

- Ilyen passzban vagyunk. Sokszor könnyen elkerülhető gólokat kapunk, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy mindenkinek megvan az egyéni felelőssége - de csapatként nyerünk, csapatként is veszítünk. Számunkra most jól jött ez a kéthetes bajnoki szünet - nincs mese, továbbra is keményen kell edzenünk. Jövő vasárnap pedig meg kell szakítanunk a rossz sorozatot, mindegy milyen játékkkal, de Budaörsről el kell hoznunk mindhárom pontot.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink