Szombathelyi Haladás


Győzelem a Lafnitz ellen!


2022.03.25. 15:45
PA

Zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 2-1-re legyőzte az osztrák második ligás Lafnitzot.

Szombathelyi Haladás–SV Lafnitz (osztrák) 2-1 (1-0). Haladás Sportkomplexum, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.
Haladás: Verpecz (Rózsa, 46.) – Kállai, Csató, Németh Milán, Tarján (Bosnjak, 46.) – Monori (Stieber, 46.), Tóth Máté (Csilus, 46.), Holdampf (Artner, 46.), Kiss B. (Doktorics, 46.) – Tóth-Gábor (Lencse, 46.), Szijjártó. Edző: Németh Szabolcs.
A péntek kora délutáni, zárt kapus felkészülési mérkőzésen a szombathelyi zöld-fehérek a 16 csapatos osztrák másodosztály hatodik helyén álló SV Lafnitzot fogadták. 

Élénk iramban kezdtek a csapatok,láthatóan mindkét csapat komolyan vette a felkészülési-mérkőzést. A 8. percben Tóth-Gábor szép csellel ment el a bal oldalon, laposan középre lőtt labdáját Monori hat méterről a léc alá vágta (1-0). A gól után a vendégek harcoltak ki mezőnyfölényt, de a tiszta feketében játszó vasiak stabilan, határozottan védekeztek. Majd Monori 16 méteres lövését tolta léc fölé bravúrral Lang. A másik oldalon Verpecznek kellett kétszer is védenie. Jó iramú, olykor kemény összecsapásokkal tarkított volt a meccs.

Szünet után is folytatódott a változatos mérkőzés – sokáig helyzet nélkül. Majd a 63. percben egy formás bal oldali támadás végén Fadinger hét méterről a jobb sarokba helyezett (1-1). Aztán a 75. percben Lencse került helyzetbe, de 11 méteres lövését Lang lábbal, bravúrral védte. A vendégek ugyan valamivel többet támadtak, de nem boldogultak a jól záró vasi védelemmel. A hajrában Rózsa védett bravúrral egy közeli lövést, majd a 85. percben Stieber 18 méterről a bal kapufát találta telibe. A 90. percben aztán csapatunk megszerezte a győztes gólt: Lencse balról bepasszolt labdáját Szijjártó közelről vágta a hálóba (2-1).

A Haladás megérdemelten győzött jóképességű riválisa ellen. 
 

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink