Szombathelyi Haladás


Döntetlen a török kupagyőztes ellen


2022.07.20. 23:00
Pum András

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a török első osztályú Sivasspor ellen.

Szombathelyi Haladás–Sivasspor 0-0. Szombathely, 1200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gáspár.

Haladás: Mursits (Verpecz, 61.) – Simut (Nyíri, 46.), Csató (Bolla, 71.), Németh M. (Devecseri, 41.), Bosnjak (Tarján, 89.)  –  Csernik (Doktorics, 69., Bartusz, 78.), Derekas, Rácz (Tóth M., 69.), Sipos (Hursán, 46.) – Borvető (Lencse, 46., Taipi, 89.), Horváth R. (Nagy R., 89.) Edző: Németh Szabolcs.

A szombathelyiek a nyári felkészülési időszak alatt csak külföldi csapatok ellen játszottak edzőmérkőzéseket – kiváló mérleggel. Sorrendben: a szlovák második ligás Petrzalkát 1-0-ra verték, az osztrák másodosztályú Kapfenberggel 1-1-re álltak amikor Zvekanov súlyos sérülése matt félbeszakadt a meccs. A szintén második ligás osztrák Rapid Wien II.-től 2-1-re kikaptak, a szlovén másodosztályú Rogaskával 1-1-gyet játszottak, a katari Al-Ahlit 4-0-ra verték, a szintén katari Al-Saddal 3-3-ra végeztek.

A bajnoki főpróbán a török első osztály legutóbbi tizedikje, a török kupagyőztes, Ausztriában edzőtáborozó Sivassport volt a zöld-fehérek ellenfele. A törökök keretében többek között elefántcsontparti, görög, török és lengyel válogatott is megtalálható volt. A szurkolók már ki voltak éhezve a focira, több, mint ezer drukker látogatott ki a Haladás Sportkomplexumba.

A törökök nagy lendülettel kezdtek, a második percben a lengyel U21-es válogatott Angieski közelről a felső lécet találta telibe. Látszott, képzett, gyors futballisták alkotják a Sivasspor keretét. A vasiak a megszerzett labdákat nem szórták el, vezettek is néhány szép akciót. A 19. percben Rácz lőtt 18 méterről a léc fölé. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, a mezőnyben folyt a játék, mindkét csapat jól megszervezte védekezését. A kapuk nem forogtak veszélyben. A 39. percben Németh Milán rúgta meg Keremet, aki ezt alaposan zokon vette – nagy lökdösődés kezdődött. A tumultus végén Gáspár játékvezető úgy döntött, az lesz a legjobb, ha mindkét játékost lecserélik.

Szünet után is folytatódott a változatos, olykor kemény belépőkkel tarkított játék. A törökök enyhe mezőnyfölényben futballoztak, az 59. percben Gradel bal oldali beadását Yatabare bólintotta a jobb sarok felé, de Mursits szögletre ütötte a labdát. A 62. percben a másik oldalon Horváth került nagy helyzetbe a bal szélen, kilenc méteres lövését a kapu fölé tolta Vural. A 78. percben Doktorics kapott egy méretes rúgást a bal lábára, a csereként beállt játékost kilenc percnyi játék után le kellett cserélni. A hajrában a vendégek rátettek egy lapáttal,de a vasi védelem jól állt a lábán. A 88. percben Lencse iramodott meg középen, majd 25 méterről kevéssel a kapu mellé tüzelt.

Összességében jó iramú, változatos, de kevés helyzetet hozó mérkőzésen a Haladás remekül helytállt a török kupagyőztes ellen. Folytatás jövő vasárnap a Csákvár elleni bajnokin.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink