Szombathelyi Haladás


Öt hónap után ismét a kapuban


2023.02.18. 15:40
PA

A Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapatának válogatott kapusa, Schildkraut Fruzsina kézfejtörése és bokaszalag-szakadása után öt hónapot hagyott ki.

Schildkraut Fruzsinát nyáron – az FTC-be szerződött válogatott kapus, Bíró Barbara helyére – Diósgyőrből szerződtette a Haladás Viktória. Mivel Schildkraut a válogatott második számú kapusa volt, így jó választásnak tűnt a leigazolása. Ám a 24 éves hálóőrnek a harmadik fordulóban, augusztus 27-én lejátszott, FTC elleni idegenbeli bajnokin eltörött a jobb kézfeje. Miután felépült, kezdődött az újabb kálváriája: bokaszalag-szakadást szenvedett és csak az SK Wildcats elleni, február eleji felkészülési-mérkőzésen tért vissza, csereként beállva félórát védett. Kezdőként pedig a múlt szombati, a Radomlje ellen 1-0-ra megnyert meccsen kapott lehetőséget – több nagy védést is bemutatott. Tegyük hozzá: Schildkraut sérülése idején a szintén nyáron igazolt Dobó-Nagy Boglárka kiválóan védett, nem véletlenül hívták be az U19-es válogatottba.

– Miután augusztusban eltörött a kézfejem, gipszet kaptam és október elejére már félig-meddig rendbejöttem – de nem annyira, hogy ismét védhessek – mondta Schildkraut. – Óvnom kellett a kezemet, de mivel kapus vagyok, így ez lehetetlen volt, idő kellett, mire azt mondhattam volna, hogy most már nyugodtan védhetek. Védeni nem védhettem, de focizni beszálltam a lányok közé: a visszatérésem utáni harmadik edzésen bokaszalag-szakadást szenvedtem. Mivel régebben már egyszer elszakadt a jobb lábamban a bokaszalagom, így a gyógyulást idő is kitolódott. Négy-hat hét helyett három hónapra dőltem ki. Három hete edzek ismét a csapattal és nagyon örülök, hogy a két felkészülési mérkőzésen végre védhettem. Ahhoz képest mennyit hagytam ki, egész jól ment a védés. Roppant motivált vagyok, úgyhogy mindent megteszek, hogy mihamarabb visszanyerjem a régi formámat. A sors pikantériája, hogy Bíró Barbara sérülése és a másik kapus, Terestyényi betegsége miatt pár hete – az utolsó pillanatban – meghívtak a válogatott ciprusi tornájára, de mivel akkor kezdtem el az edzéseket, így – bár nagyon sajnáltam – nem vállalhattam a szereplést.

                               Schildkraut Fruzsina hosszú kihagyás után védett ismét kezdőként

- Ami a tavaszi céljaimat illeti, áprilisban ismét lesz a válogatottnak összetartása, ha újra meghívnak, arra már természetesen elmegyek. A Haladás Viktóriát pedig minél jobb teljesítménnyel akarom segíteni tavasszal. A bajnokságban szeretnénk ismét bronzmeccset vívni, míg a Magyar Kupában az Astrát fogadjuk itthon és ha megnyerjük az összecsapást, az elődöntőben a várható ellenfél, az ETO ellen biztos, hogy nagyon, ki-ki jó meccset vívunk.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink