Szombathelyi Haladás


Tartalékosan vereség


2023.02.25. 19:30
PA

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a tartalékos Haladás Viktória csak az utolsó percekben kapott két góllal 3-1-re alulmaradt az osztrák First Vienna vendégeként.

First Vienna (osztrák)–Haladás Viktória 3-1 (0-0). Bécs, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Schildkraut (Kollár) – Kránicz, Horti, Gődér (Baccaro), Németh A. – Kovács V., Kis, Csáki – Feketevízi, Kiss-Lantos, Vladulescu. Edző: Markó Edina.

A Haladás Viktória gólját Kiss-Lantos Hanna szerezte.

A szombathelyi együttesből – a régóta maródi Balogh Henrietta, Jelena Koprena, Szil Tünde, Nagy Vanessza – mellett a szintén sérült Marlo Sweatman, Nagypál Fatima, Németh Mirtill, Urbán Viktória és a beteg Dobó-Nagy Boglárka, valamint Varró Veronika is hiányzott.

A 12 csapatos osztrák első osztály 6. helyén álló First Vienna ellen a sok hiányzó dacára is helytállt a szombathelyi csapat. Az első félidőben mindkét kapu előtt több ziccert is kialakítottak a csapatok, a hazaiak könnyen két, míg a vendégek három gólt is szerezhettek volna. Ám kimaradtak a helyzetek. Az erős szél pedig nem könnyítette meg a műfüves pályán a csapatok dolgát, emiatt is sok volt a technikai hiba.

                                                       Kiss-Lantos Hanna szerezte a vasiak gólját

Szünet után kiegyenlített mezőnyjátékot követően a 70. percben megszerezték a vezetést a szombathelyiek. Egy remek labdával Kiss-Lantos Hanna lépett ki, a csatár a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt (0-1). Majd a 76. percben egy tiszta tizenegyest nem kaptak meg a vasiak és ahogy az lenni szokott, ezután az ellenfél szerzett gólt. A 78. percben kiegyenlítettek az osztrákok (1-1). A hajrában a hazaiak és a vendégek is mentek előre a győztes találatért és amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent a 89. és a 90. percben egy-egy hibát kihasználva újabb gólokat szereztek a bécsiek.

A küzdelmes, a nagy szél miatt irreális körülmények között lejátszott mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Markó Edina: - A sok hiányzó ellenére sem akartuk lemondani a meccset, ám sajnos nem tudtuk ott folytatni, ahol legutóbb, a Komarnó ellen abbahagytuk. Szerettük volna, hogy ismét felkészülési mérkőzést vívjon a csapat, ez ugye megvalósult, de kicsit keresték egymást a játékosok, nem tudták igazán felvenni a meccs ritmusát. Mivel sok a sérültünk és az U19-es csapat is meccseket játszik jövő héten, így lemondtuk a jövő szombati, Mol Fehérvár elleni edzőmérkőzésünket.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink